annorlunda, ni vet?

 
Jag älskar där jag är. Jag älskar mina vänner. Jag älskar min familj. & jag älskar min pojkvän. Även fast omständigheter ibland inte riktigt uppmuntrar en så älskar jag där jag befinner mig. Just nu. Men jag har även en önskan och en längtan om något annat. Jag drömmer om något jag inte ser just nu i min omgivning. Jag har även ett annorlunda sett att se på saker än alla andra i min omgivning. Hur vet jag det? Jo, för ingen annan uttrycker sig om samma saker. Men det handlar inte bara om vad man uttrycker sig om och inte, utan vilka ögon man har. Vilka ögon man har när man ser på omvärlden. Omvärlden som alla länder runt omkring Sverige. Men även omvärlden som gatorna utanför ditt hus och människorna som går på dom. Omvärlden som allt som inte existerar inom dig. Och jag undrar så ofta varför. Jag undrar så ofta varför jag ser allt ur ett annat perspektiv än alla andra. Tror inte riktigt man kan förstå hur många gånger jag hittat mig själv borta i tankarna och i funderingarna kring VARFÖR jag är som jag är och VARFÖR jag tänker som jag gör och funderar samt ser på saker som jag gör. Jag undrar även om jag någon gång kommer få svaret. Mitt största och första fokus just nu, i alla fall,  ligger på att hitta balans. Jag har en tendens av att när jag ser något i framtiden så slutar jag leva där jag är nu, jag slutar ta vara och låta mig formas av dagarna som ligger närmast utan fokuserar bara på det jag vet kommer. Och det vill jag inte göra denna gång. Jag har blicken fäst och nu, vägen dit, vill jag formas, utvecklas och mogna. Jag vill att någon ska ta sig an mig och mina tankar, mina funderingar och mina ögon. Hjälpa mig att förstå mig på livet väg. 
 
 
Dear Dairy | | Kommentera

allt detta pluggande

Jag har min första tenta någonsin imorgon och jag borde verkligen plugga. Jag har knappt haft någon tid alls för pluggande och inte heller läst kursböckerna utan lever på mina anteckningar från föreläsningarna. Så jag borde verkligen plugga. Men gör jag det? Ja, ni kan ju gissa vad svaret är. Jag sitter istället och läser gamla bloggar, kollar runt på random sidor och förstår inte riktigt varför jag är där... Men jag har så otroligt svårt för att plugga... Det är inte riktigt min grej känner jag... För jag vet inte hur... Det känns som att det inte är så svårt men när man ser alla klasskamrater lägga upp bilder och inlägg i vår FB grupp om vilken pluggångest och liknande de har så känns det som att jag missar något? Det jag ska kunna är hur modet såg ut och utvecklades under alla århundranden från medeltiden. Det känns som att man kan det men kanske inte utan till? Och hur lär man sig det? Jag vet inte... Jag har verkligen ingen aning om vart jag ska börja... 
 
Samtidigt sitter jag och försöker räkna ut hur jag ska klara av alla mina resor ekonomiskt... Usch... Så mycket man behöver tänka på... Med allt detta i huvudet känns det skönt att jag snart åker bort från detta men samtidigt kommer jag ha en hemtenta att skriva på... mmm..... studentlivet. 
 
Dear Dairy | | Kommentera

Denna kväll

Jag tror att problemen människor ser behöver lösas från ett annat håll än det alla skriker mot. 
Jag tror att problemen vi ser, ser vi från en tunnel och inte en bred vinkel. Vilket i och för sig är komiskt eftersom att alla hetsar om nyanserat medans alla åsikter blir mindre och mindre nyanserade. Motreaktion kanske? Hur som haver. 
Jag tror inte att 13% av Sverige är rasistiskt. Jag tror att det handlar om något annat. Något annat vi alla andra, resterande 87%, inte ser utan blundar för. Därför att vi, precis som alla andra, ser allt ur en tunnel. Men vad gör det för nytta? Ingen alls. Det ger mer stöd åt det vi inte håller med om. Och det gäller inte bara SD. Utan varje parti. Håller du starkt med ett parti och dess åsikter - hur gör du för att få fram din åsikt? Ignorerar de andra? Skriker på dom? Öppnar det upp deras hjärtan/hjärnor? Nej. Varför inte? Vad är det vi alla gör för fel? Jag tror att vi är för stolta, eller för trångsynta och vägrar att tänka nytt. Tänka nya lösningar. Och inte köra på samma gamla vägar hela tiden. 
 
Det känns som att vi alla gör fel. Det känns som att vi handskas med alla problem fel. Men hur ska man få folk att tänka om och tänka rätt? Tänka rätt där rätt är att tänka nytt och våga tänka bredare än vad tunnels väggar tillåter. Oavsett åsikt. För egentligen har vi alla, oavsett politisk åsikt, ett mål - göra ett bättre Sverige. Vi har bara olika vägar dit. Men vi alla kanske måste försöka lösa allt på ett annat sätt? 
Dear Dairy | | Kommentera
Upp