road trip weeks

OBS - alla bilder kom ej upp pga internet & english translation comes later <3


Hej allesammans!
Det är cirka en månad sedan jag senast skrev ett inlägg och jag ber om ursäkt för den extrema tystnaden. Som ni vet så åkte vi iväg i tre veckor och kom hem för en vecka sedan. Den här veckan har dock varit helt fullspäckad! Jag har knappt haft någon tid alls vid en dator och jag har velat skriva ett längre inlägg där ni får reda på vad vi varit med om och inte bara ett "hej jag är tillbaka" inlägg. Om cirka 2 timmar åker vi iväg igen men den här gången är vi bara borta i en vecka vilket känns skönt. När man väl är on the road så känns det inte alls länge för så mycket händer, men när vi kom tillbaka och hela den här veckan har man insett att tre veckor är mycket. Så mycket har hänt här på campuset. En ny skola har börjat och de är trippelt så många som vi i B2B är plus att Pathfinders som började samtidigt som oss har varit borta. Så inget har riktigt varit sig likt. Så jag undrar nu hur allt är hemma i Sverige. På riktigt. Jag undrar om 6 månader är en så lång tid att det inte kommer kännas allt. Eller om det kommer kännas som en helt annan plats och att jag inte kommer känna mig som hemma längre....
 
Hur som haver, dags att berätta om de tre veckorna on the road! 
Första veckan åkte vi Redcliffe där vi bodde i en kyrka. Vi hade lektioner på dagarna och vi bodde cirka 10min från havet så mycket tid spenderades vid vattnet. Men vi gjorde även mycket outreach där vi gick runt i staden och hjälpte till med diverse grejer samt pratade med folk och bad för dom om de ville. Vi hjälpte även till på ett ungdomsmöte och jag stod i lovsången (hahahaha). Det var inget jag själv kände att jag ville göra först men det var bara att ge sitt hjärta till det och ge allt till Gud. Ämnet som vi hade i lektionerna var relationer och det var så så bra! 
 
Hi everyone!
It's around one month ago since I wrote my latest blogpost and I'm sorry for the silence. As you know we went on a three weeks roadtrip and got back a week ago. This week has been crazy though! We've had so many things to do. I've barely had any time at all with my computer and I've wanted to write a longer blogspost where you find out more about what we've been doing and not just "hi I'm back". In about 2hrs we will get back on the road again but this time it's only for a week which is nice. While you're on the road you it doesn't feel like you're away for that long because so much is happening, but when you get back you realize that three weeks is a long time. So much has happened here back at base. A new school has started and it's tripple the amount of students than on B2B + Pathfinders (who are away right now). So nothing has really been the same. So I'm wondering how everything is back in Sweden. Like for real. I wonder if 6 months is such a long time that it won't feel like a long time or if it'll feel like a whole another place and I won't feel like home anymore...
 
However, time to tell you all about the three weeks on the road!
The first week we went to Redcliffe and stayed in a Church. We had lectures dyring the day and we lived 10min from the beach so we spent a lot of our free-time by the ocean. We also did a lot of outreach there. We walked around in the town and helped out with things and we also talked to people and got to pray for a few. We also helped out in a youth meeting and I was singing in the worship (hahahaha). It was nothing I personally got that I wanted to do at first but I just gave my heart and all of it to God and allowed Him to do the rest. The subject that we had in the lectures were relationships and it was really really good!
 
Andra veckan åkte vi till en mindre stad vid namn Beaudesert. Det var en liten 'country town' men otroligt mysig! Den var omringad av berg och var själv inte alls platt så utsikten från vissa punkter var helt otrolig! Denna vecka hade vi inga lektioner utan hade bara outreach då vi gjorde massor med volontärarbeten. Vi hjälpte även till på söndagsgudstjänster och ungdomsmöten. De vi gjorde under veckan var att bland annat göra massor med trädgårdsarbeten hos ett psykolog centrum. Vi gjorde nästan om hela baksidan och tvättade rent stora vattentankar. Vi åkte även till en skola där vi gjorde 'puppet show', draman och lekte med barnen på rasten. Några av oss plockade även upp skräp och så bakade vi i nästan 4 tim för 300 personer.  Vi gjorde så mycket vilket var galet kul och verkligen värt det! Det kändes så bra att kunna göra något mer än att bara sitta still. 
 
The second week we went to a smaller town called Beaudesert. It's a small country town but it was really cute and cozy! It was surrounded by mountains and it was not even close to being flat so the view from different places were amazing! This week we didn't have any lectures at all so everything we did was outreach and a lot of volunteer work. We also helped out on Sunday services and youth meetings. What we did during the week was for example gardening at a psycologist centre. We did the whole backyard and washed two big water tanks. We also helped out in a school and did 'puppet show', skits and played with the kids during their breake. Some of us also picked up garbages and baked for almost 4hrs for 300ppl. We did so much this week which was so much fun and totally worth it! It felt really good to do something more than just sitting still. 
 
 
 
 
Den tredje veckan åkte vi till Stradbroke Island. Vi hade sett bilder och trodde att vi skulle få en helt underbar vecka med camping vid stranden och massor med bad blandat med lektioner. Vi visste att vi skulle göra team building lekar för att förbereda oss inför missionsresorna men lite visste vi då... Lite visste vi då.... Veckan blev något ingen av oss elever hade kunnat tro, haha. Vi blev uppväckta mitt i natten för att göra något vid namn "Mission Impossible" där vi bland annat skulle äta en stor rödlök och en gullök tillsammans med en stor burk av jordnötssmör. Vi skulle även gå igenom ett stort träsk och senare äta en påse med torkade hela fiskar (huvud, ögon, tänder å fenor kvar) med en burk anjovis och nästan 1kg havregryn. Allt detta tog ca 8tim att gå igenom. Och detta var bara början. Några andra "lekar" vi gjorde var att få massor med rutten frukt å grönsaker tillsammans med mögligt bröd över från en sida till en annan, vi skulle få en hängande pumpa som var dränkt i honung till små bitar ner i en burk, vi körde 'fånga flaggan' mitt i natten där 'glow sticks' var det enda som hjälpte oss att se. Hela denna vecka var så krävande men så extremt rolig! Mitt i olika uppdrag höll man på att dö kändes det som, och vissa grejer var jobbigare än andra, men när man klarat det kände man sig så extremt stolt och man var så glad. Inte bara för att det var över utan för att det var så extremt roliga grejer vi gjorde! Alla gav allt och gick 'all in'. Allt detta gjorde vi i våra team som vi ska åka iväg med sen i December till de olika länderna. Vi gjorde detta för att förbereda oss inför missionsresan och för att lära känna varandar samt växa som ett team. 
Jag är så galet stolt över mitt team! Vi vann mission impossible men kom sist totalt. Men jag tror att vi nog var de gladaste sista platsarna någonsin. Vi peppade varandra och alla andra team så mycket! Vi ville ville men vi brydde oss mer om att verkligen ge allt och så fick de bära eller brista. 
 
Denna vecka insåg jag verkligen hur mycket jag har förändrats. Det var som att jag träffade en gammal kär vän som jag inte visste att jag saknat förens jag träffat den. Jag har lärt känna mig själv så mycket mer än tidigare. Jag har alltid vetat att jag har varit kapabel till att göra extrema saker och att pusha mig själv men aldrig riktigt behövt så då har jag valt att inte göra det. Jag har även sett hur min inställning till saker och ting ändrats och hur mycket mer jag känner mig som hemma i mig själv. Jag är inte klar men jag har kommit en lång väg vilket gör mig så exalterad på vad som ligger framför.
 
Alla dessa tre veckor har varit så otroligt givande och man har vuxit fast man först inte märkt det. Nu åker vi iväg igen, mot nya äventyr. Jag tror att det finns en mcdonalds i nästa stad vi ska till så jag ska försöka uppdatera under veckans gång. Men om ni inte hör något så vet ni varför. 
 
Jag vill även bara säga tusen tusen tack till er alla! För allt stöd ni ger mig och för all hjälp ni ger mig rent finansiellt. Jag är inte i mål än med pengarna för missionsresan men dit kommer jag! Känner du att du skulle vilja stå med mig i detta och hjälpa mig att komma iväg till Papau Nya Guinea där jag och mitt team kommer göra massor med volontärarbeten och missionera så får du mer än gärna framförallt be men om du känner att du vill bidra rent finansiellt så är det nog lättast att gå in HÄR . Glöm dock inte att skriva mitt namn (Therese Woods) och att jag läser B2B Aug 2015 så att pengarna inte hamnar hos någon annan :) Annars kan du även gå in HÄR och läsa mer om vilka alternativ det finns. 
Dear Dairy | |
Upp