en vecka senare

Nu är det en vecka sedan jag kom hem. Det känns som det var mycket längre sen. Något jag har lärt mig under denna vecka är att det verkligen är en resa att få in allt i vardagen här. Det handlar inte om att jag ska försöka ta mitt liv i Australien och få in det här, utan mer att jag vill fokusera på att ge mig själv tid att reflektera och få in mina vanor här med. Det var mycket man tog i tu med i Australien och man lärde sig hur man skulle hantera saker och ting där men nu är jag i en ny vardag igen och jag måste lära mig hur jag ska göra här. Jag har gjort lite misstag den här veckan och det har verkligen fått mig att förstå på ett annat sätt att jag kan inte klara detta själv. Det är endast genom Gud för det är endast genom honom som vi får frihet. Det funkar liksom inte i egen kraft, det har jag ju märkt den här veckan. & jag har kommit att förstå att dagarna jag inte involverar Honom lika mycket så verkligen suger det. Eller ja, det är så mycket svårare på något vis. Jag har aldrig upplevt det så påtagligt förut. Och jag har insett att jag verkligen älskar att läsa Bibeln och spenderar timmar varenda dag med den boken. Jag har även lärt mig att det är viktigt att prata med Gud också och inte bara läsa Bibeln... utan att faktiskt umgås... Så det har jag fått lära mig hur jag ska balansera det. Jag har lärt mig att Guds röst är det vackraste som finns. Och jag har lärt mig att när jag försöker fixa saker i egen kraft, eller gå igenom timmar utan Honom, så kommer det fördömmelse i mitt misstag (som jag ser som misslyckande) men fördömmelse kommer inte från Gud. Det är verkligen en resa att få in allt i denna vardag jag nu befinner mig i men jag vet att jag kan lita på Gud & att jag aldrig ska tillåta någon fördömmelse gro inom mig. Jag måste alltid ta eget ansvar & be om förlåtelse och göra allt för att inte hamna där igen och det går om jag alltid tar med mig Gud i allt i vardagen. Och livet med honom är ju så mycket bättre så varför skulle jag inte göra det? Lycka på hög nivå. 
 
"In him we have redemption through his blood, the forgiveness of sins, in accordance with the riches of God’s grace" Ephesians 1:7 NIV
 
 
Dear Dairy | | Kommentera

att vara hemma

Det här inlägget skulle kommit upp i måndags men min dator startades automatiskt om och inlägget försvann först men idag när jag loggade in på bloggen så fanns den helt plöstligt där, så här kommer det;
 
I fredags kväll påbörjade jag min 26tim långa resa till Sverige. Jag väljer att skriva till och inte tillbaka just för att jag ser det som påbörjan på ett nytt äventyr och inte något steg tillbaka. FYI, hehe. Hur som haver, lyckades bli uppgraderad på något mystiskt vis till Business på resan från Dubai till Stockholm. Jag vet inte hur det hände men det var hur najs som helst! Tyckte det var lite kul också att det hände med tanke på att jag skojat så mycket om det innan och att jag skulle be till Gud att han skulle uppgradera mig, å så blev jag det! När jag kom till Stockholm tog det en evighet för mitt bagage att komma men när jag väl kommit ut i ankomst hallen så möttes jag av inte bara mamma, pappa och Christian som jag hade förväntat mig utan hela min familj (som finns i Sverige) och massvis av mina vänner! De stod där med svenska flaggor, den australienska flaggan, och massa sånna där saker som sprutar glitter å party saker haha. Och tutor hade de även! Jag får inte heller glömma högtalarna som spelade hög musik när jag kom. Alltså åh vad mitt hjärta sprack av tacksamhet och glädje. Helt sjukt. Kunde knappt ta in det. SÅ OTROLIGT VÄLSIGNAD!!! Blir nästan tårögd bara jag tänker på det. Vilken kärlek. 
 
Sen åkte vi till ett Sushi ställe och fler vänner kom. Efter det åkte vi hem till mig, satt å pratade och jag fick ta fråga efter fråga från en förberedd burk att svara på. Jag introducerade även tim tam slam för dom och jag somnade sent sent. Vaknade då alarmet skrek och klev upp direkt vilket är en stor förändring från hur jag tidigare var haha. Sen var det kyrka. Jag kände mig så enormt tacksam och fylld av glädje. Att träffa alla och det bemötandet jag fick. Priceless. Hur känns det att vara tillbaka? Det känns bra. Helt ärligt så känns det bra. Fortfarande overkligt men det känns bra. Riktigt bra. 
 
Idag så var det första dagen helt själv så jag vaknade tidigt, läste Bibeln och sen spenderade jag bara massor med tid med Gud. Tvättade lite och tog disken. Efter det gick jag upp till mormor och morfar och drack kaffe å käka rulltårta. Gick på promenad med mormor och hälsade på morfar som jobbade ute i skogen. Sen följde jag med till Coop och gick sedan hem. Jag bara levde och njöt av allt. En sjukt vacker dag har det varit och jag har mått så så bra. I morse var det lite tufft därför att det kändes som att jag hade misslyckats med en grej men att sitta i soffan och gråta med Gud, att prata med honom och bara vara gjorde allt. 
 
Åh asså dessa dagar! De har varit helt fantastiska! Älskat varenda sekund utav dom. Man har tagit in allt på ett helt annat sätt än tidigare. Bara sugit åt sig allt och uppskattat varenda millimterer av ens dag och timmar. Att få vara omsluten av så många fantastiska personer som bryr sig om en och tar hand om en! Vilket gåva. Helt sjukt! 
 
--- english ---
 
This post was supposed to be published last monday but my computer restarted out of the blue and the post disappeared at first but today when I logged into my blog account the post was all of a sudden there so here you go; 
 
On Friday night I started my 26hr long travel to Sweden. I'm choosing to write to and not back to just because I see it as a beginning of a new journey and not something that I just go back to. FYI, hehe. Anyway, in some weird way I got upgraded to Business on my flight from Dubai to Stockholm. I have no idea how that happened but it was so nice! I thought it was a bit funny as well since I've been joking about being upgraded before and that I would pray to God and ask him to upgrade me and then I was! When I arrived in Stockholm my luggage took forever to come but when I finally got out to the arrival terminal not only my mom,dad & Christian that I was expecting but my entire family (that lives in Sweden) and my friends stood there! They had Swedish flags, an Australian flag and a lot of party stuff haha I don't know how to describe it. They also had a speaker which they played music from, loud! haha. Oh how my heart was exploding of all the thankfulness and happiness. It was insane! I could barely take it in. SO INCREDIBLY BLESSED!!! I almost get tears in my eyes by just thinking about it. That love. 
 
After that we went to a Sushi place and more friends came. Then we went to my house, we talked and I got to answer a lot of questions from a prepared jar that was filled with questions. I also introduced tim tam slam and fell a sleep late late. I woke up immediately when my alarm was screaming which is a big change from before haha. Then it was time for church. I felt so unbelievable thankful and filled with happiness. To see everyone again and the response from everyone. Priceless. How does it feel to be back? It feels good. Honestly, it feels good. It's still a bit unreal but it feels good. So good. 
 
Today was the first day all alone so I woke up early, read my Bible and then just spent a lot of time with God. Did some laundry and did the dishes. After that I went up to my grandparents, had some coffee and ate some cake. We went for a walk and then I went with my grandma’ to the store and then back home. I just lived and enjoyed it all. It’s been such a beautiful day and I’ve been feeling so so good. It was a bit tough this morning because I felt like I had failed with a thing but to just sit in the couch and cry with God, to talk with him and just be made it all. 
 
Oh these days! They have been amazing! I have loved every second of them. I’ve been taking it all in in a different way than before. Just absorbing everything and appreciated every millimeter of the day and hours. To be surrounded by so many amazing persons that care and take care of me! What a gift. It’s insane!
 
Dear Dairy | | Kommentera
Upp